Never Look Back



    Είναι πολύ δύσκολο να πάρεις απόφαση για μια αλλαγή στη ζωή σου ,είτε για μια καλύτερη ζωή είτε για πιο προσωπικούς λόγους και να ξεχάσεις το τι σου προκάλεσε πόνο,θλίψη,στενοχώρια,απόγνωση, στο παρελθόν. 
Πολλές φορές όσο και να θες να προχωρήσεις μπροστά διάφορες καταστάσεις και γεγονότα του παρελθόντος σε κρατάνε πίσω. Και τι γίνεται τότε; Αφήνεις να σε πάρει πίσω μαζί του ή μάχεσαι για να το παλέψεις και να προχωρήσεις μπροστά; Η πρώτη και συνήθης αντίδραση είναι να το αφήσεις να σε συνεπάρει μαζί του γιατί δε θες να χάσεις αυτή την ασφάλεια. Όπως και να 'χει το να ζει κανείς με έναν συγκεκριμένο τρόπο και να δέχεται μοιρολατρικά τη ζωή του είναι καλύτερο από το να ζει ελπίζοντας σε κάτι αβέβαιο. Και λεω αβέβαιο γιατί ποιός ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον του;!  Συχνά φοβόμαστε την αλλαγή ,λοιπόν, γιατί έχουμε συνηθίσει να ζούμε έτσι νομίζοντας πως η απαισιοδοξία, η θλίψη, η μοναξιά είναι ρεαλιστικά στοιχεία της ζωής και προτιμάμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία.     
Θα μου πεις βέβαια, οποιαδήποτε κατάσταση του παρελθόντος συνδέεται με το μέλλον. Δεν υφίσταται να διαφωνήσω γιατί καλό είναι να έχουμε αυτή την επίγνωση όμως πολλές φορές κολλάμε σε παρελθοντικές καταστάσεις που δε μας επιτρέπουν να δούμε καθαρά και να χαρούμε τη ζωή. Μας τραβάνε πίσω, μας τρώνε τα σωθικά και μας στεναχωρούν.
  Όμως ό,τι και αν γίνει πρέπει να μάθεις να προχωράς. Το παρελθόν σου ανήκει και οφείλεις να το σέβεσαι και να το εκτιμάς, Αλλά μόνο κακό μπορεί να βγει από το να μένεις κολλημένος σε καταστάσεις, ανθρώπους και πράγματα που η θέση τους ανήκει στο παρελθόν.
Υπάρχει λόγος που δε βρίσκονται πια στο μέλλον. Μην ξεχνάς πως όλα για κάποιο λόγο γίνονται.
    Οτιδήποτε μοιάζει κακό και άσχημο θα αποβεί σε καλό. ''Χάνεις'' κάποιο άτομο για να έρθει κάποιο καλύτερο. Χάνεις μια δουλειά για να έρθει κάποια καλύτερη. Μην κολλάς στο τι συνέβη. Άνοιξε τα μάτια σου, δες το καλό που σου προσέφερε και συνέχισε να προχωράς μπροστά. Ακόμα κι αν πέσεις έχε τη δύναμη να ξανασηκωθείς. Τόλμησε κι εσυ την αλλαγή και ζήσε ένα καλύτερο μέλλον με ελπίδα και πίστη. Ένα μέλλον που θα σε κάνει ευτυχισμένο. Το δικό σου μέλλον.
<<Όλα θα είναι καλά στο τέλος, αν δεν είναι , δεν έχει έρθει ακόμα το τέλος.>>

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''love?No I prefer Vodka''

γέλα μου, χαμογέλα μου......

αγάπη δίχως όρια