αγάπη δίχως όρια

Με αυτό τον τίτλο θα ξεκινήσω την καινούρια μου ανάρτηση.
 Για τον καθένα ο όρος ''αγάπη'' έχει διαφορετική σημασία. Για πολλούς αγάπη είναι μόνο ο έρωτας όμως δεν είναι έτσι. Πρέπει να αγαπάμε την οικογένειας μας, τους συνανθρώπους μας, τα άτομα που μας στηρίζουν.
     Πολλοί βρέθηκαν που μας έχουν πληγώσει,στεναχωρήσει,προδώσει,απογοητεύσει όμως η καλοσύνη σου φαίνεται όταν έχεις μάθει να συγχωρείς και δεν σκέφτεσαι τρόπους εκδίκησης. Εξάλλου δε μπορούμε να ταιριάζουμε με όλους και να έχουμε ίδιο τρόπο σκέψης. Αυτό δε σημαίνει όμως πως πρέπει να κατακρίνουμε κάποιον για τη συμπεριφορά του. Άλλωστε είναι ανούσιο να κρίνουμε κάποιον σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια και να πιστεύουμε πως είναι κακός επειδή π.χ. μας πλήγωσε. Για αυτόν θα είναι φυσιολογικός ο τρόπος που φέρεται και σίγουρα θα βρει άτομα που να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό απλά μπορεί πολλές φορές να μας φανεί έτσι.Το θέμα είναι να έχεις καρδιά και να συγχωρείς. Αυτό θα γαληνεύει την ψυχή σου.
     Είναι πολύ σημαντικό να δείχνουμε καθημερινά την αγάπη μας στα άτομα που υπάρχουν στη ζωή μας και να αξιοποιούμε κάθε στιγμή μαζί τους με ευχάριστη διάθεση. Εξάλλου πρέπει να μάθουμε να μη θεωρούμε κανένα άτομο δεδομένο και να του δείχνουμε πόσο το εκτιμάμε και το σεβόμαστε γιατί δε φτάνει να το γνωρίζουμε μόνο εμείς.
     Ο έρωτας, η μαγεία του έρωτα και όλα αυτά που μπορείς να κάνεις όταν είσαι ερωτευμένος οφείλονται στην απεριόριστη αγάπη.
 Η αγάπη είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις -πρώτα απ'όλα- στον εαυτό σου,στα αγαπημένα σου άτομα,στους συνανθρώπους σου.Μην παραμελείς αυτό το δώρο. Να το δίνεις χωρίς να το ζητάς. Για εσένα.Για να νιώθεις υπέροχα!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''love?No I prefer Vodka''

γέλα μου, χαμογέλα μου......